You are currently viewing Skitunellen i nordisk utstilling
Scott Burnham og daglig leder Øyvind Kvaal foran viser utstillingen i Oslo.

Skitunellen i nordisk utstilling

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Utstilling og forretningsplan

Holmestrand skitunnel er ett av 20 nordiske prosjekter som deltar i en utstilling i Oslo om ny bruk av gammel infrastruktur i byer. Skianlegget ble invitert som deltaker fordi prosjektet er et svært godt eksempel på dette temaet – en biltunnel gjort om til idrettsanlegg. Utstillingen med en nyprodusert videoanimasjon kan sees i Oslo sentrum hos DOGA i Hausmannsgaten 16 frem til midten av september. Samtidig er arbeidet med en forretningsplan i sluttfasen.

Design og arkitektur Norge (DOGA) er en stiftelse under Nærings- og fiskeridepartementet. Organisasjonen jobber for å styrke design- og arkitekturfagenes rolle i utformingen av morgendagens Norge. Skianlegget har kommet med som ”gratispassasjer” for et arrangement som har et budsjett på mer enn 1 million kroner, finansiert av det offentlige.

Utstillingen viser hvordan det er mulig å skape nye verdier og bærekreftig virksomhet av gammel eller stengt/ubrukt infrastruktur. Tilsvarende utstillinger har tidligere vært arrangert i de øvrige nordiske landene Sverige, Danmark, Island og Finland i samarbeid med den amerikanske eieren av konseptet ”Reprogramming the City”, Scott Burnham.

– Et skianlegg i en nedlagt biltunnel er et utmerket eksempel på hvordan klimaendringer og nye behov fra samfunnets side legger grunnlag for ny virksomhet. Dette prosjektet gir Holmestrand er helt ny dimensjon. Vårt nåværende bylandskap skal ikke sees som et sluttprodukt for evigheten, men snarere begynnelsen på noe nytt gjennom en kreativ prosess, sier Scott Burnham.

Arbeidet med skianlegget er ellers i ferd med å nå en ny milepæl. Finansiert av Holmestrand kommune, Vestfold Fylkeskommune og Holmestrand Utvikling er Universitetet i Sørøst-Norge i sluttfasen i arbeidet med en forretningsplan. Det er Arnt Farbu ved Campus Kongsberg som gjennomfører planarbeidet. Planen vil danne grunnlaget for å finne partnere og investorer for et helårs anlegg for langrenn og skiskyting.[/vc_column_text][vc_column_text css=».vc_custom_1529323462776{margin-top: 30px !important;}»]

[/vc_column_text][vc_column_text css=».vc_custom_1529323516425{margin-top: 30px !important;}»]Videoanimasjon av skianlegget

Nedenfor kan du se en videoanimasjon av hvordan vi tenker oss et helårs skianlegg midt i Holmestrand sentrum, som nærmeste nabo til jernbanestasjonen og alt annet i sentrum av byen. Det er ikke sikkert alt blir som animasjonen viser, men den gir et innblikk i prosjektet og de mulighetene det gir.

Videoen er delvis lokalprodusert. Ole Thomas Halvorsen i in2vision i Holmestrand har satt sammen videoen og produsert/fotografert jernbanedelen og dronevideoen over Holmestrand. Selve animasjonen er utført av Terje Grønmo Arkitekter AS. Skiungdommene er brødrene Mobråthen, som er elever ved Wang Toppdrett i Tønsberg.[/vc_column_text][vc_video link=»https://youtu.be/TVym7262WYc» align=»center» css=».vc_custom_1529323287823{margin-top: 30px !important;}»][/vc_column][/vc_row]